Theaterkuil 2019

1 september 2019

Op 1 september speelt Klets weer in de theaterkuil in Zuidwolde. Tijdens dit speciale optreden nemen we in samenwerking met Jan Veenstra  afscheid van onze zanger Jan Nikkels.

Yidl mit 'n fidl in Ogterop

Op zondagmiddag 18 maart zullen klezmerband Klets, schrijver Jan Veenstra en circustheatergroep Easy een bijzondere voorstelling geven in schouwburg Ogterop. De voorstelling, geschreven ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van klezmergroep Klets, draait om de film ‘Jidl mit ’n fidl’ uit 1936, over een groep rondreizende Joodse muzikanten in Polen.

Klets en Veenstra brengen deze oude film, die op een groot doek wordt geprojecteerd, op een bijzondere manier tot leven: met livemuziek, verhalen en dans. De voorstelling is op die manier een combinatie van drive-in bioscoop, muziektheater, vertelkunst en vrolijke dans. 

Kaarten zijn te reserveren via www.schouwburgogterop.nl

 

Yidl mit 'n fidl

 

Op vrijdagavond 29 en zaterdagavond 30 september 2017 zal er in de sfeervolle hof van de Beatrixhoeve, Linderweg 4, in Linde, tegen zonsondergang een bijzondere openlucht* voorstelling beginnen.

Een voorstelling, die wordt gemaakt en gespeeld door de klezmerband Klets, schrijver Jan Veenstra en circustheatergroep Easy. Het draait allemaal om de film ‘Jidl mit ’n fidl’ uit 1936, over een groep rondreizende Joodse muzikanten in Polen.

Klets en Veenstra brengen deze oude film, die op een groot doek wordt geprojecteerd, straks in de nazomer op een bijzondere manier tot leven in de buitenlucht: met livemuziek, verhalen en dans. De voorstelling is op die manier een combinatie van drive-in bioscoop, muziektheater, vertelkunst en vrolijke dans. En dat alles in de schemering tegen het weelderige decor van de bomen rondom de hof van de boerderij. Bij heel slecht weer verhuist de voorstelling naar de schuur van de boerderij.

 

Kaarten kosten € 8,- per stuk voor volwassenen, € 4,- per stuk voor kinderen en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Spijkerman in Zuidwolde of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

** LET OP ** LET OP ** LET OP **

De vrijdagavond voorstelling is inmiddels helemaal uitverkocht. Voor zaterdag zijn er nog kaarten beschikbaar!

** LET OP ** LET OP ** LET OP **

 

*Helaas moeten we gezien de weersvoorspellingen de voorstelling binnen opvoeren.

Oosterhesselen

9 oktober 2016

Zondagmiddag 9 oktober 2016 treedt Klets samen met Vasile Nedea op in het kerkje in Oosterhesselen. De prachtige akoestiek van de kerk samen met het enthousiasme van Vasile en Klets zullen voor een spetterende middag zorgen!

Aanvang optreden 14:30 uur.

Organisatie:  Hesselen cultureel

Theaterkuil 2016

18 september 2016

 

Op 18 september speelt Klets weer in de theaterkuil in Zuidwolde, deze keer met een special guest optreden.

Wie het is houden we nog even geheim, maar het zal zeker een spektakel worden!

Zet deze 18e maar vast in uw agenda!

Theaterkuil 2016

18 september 2016

 

Op 18 september speelt Klets weer in de theaterkuil in Zuidwolde, deze keer met Vasil Nedea als special guest

Vasile Nedea is een landelijk bekend cymbalon speler, die zijn muziek, zijn instrumenten en zichzelf op bruisende wijze presenteert. Klik hier  voor meer informatie.

De eerste voorstelling begint om 14.00 en de tweede om 15.30 uur. De toegang is gratis, maar om de kosten te dekken wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. 

Tot ziens in de theatherkuil!

 

Vasile Nedea en Klets

1 mei 2016

Op 1 mei valt Klets de eer te beurt gezamenlijk met Vasil Nedea een huisconcert te organiseren

Vasile Nedea is een landelijk bekend cymbalon speler, die zijn muziek, zijn instrumenten en zichzelf op bruisende wijze presenteert. Hij zal zowel solistisch optreden als samen met het ensemble Klets.

 

Klik hier voor meer informatie over Vasile Nedea 

Het is een besloten concert, voor nadere info kunt u contact opnemen met Klets.

 

 

De Zuidwester

31 januari 2016

 

Zondagmiddag 31 januari 2016 treedt Klets op in het Multifunctioneel Centrum (MFC) De Zuidwester, Gasthuislaan 84,  Steenwijk, hoek Schansweg/Gasthuislaan.

 

Zaal open 15:00 uur aanvang optreden 15:30 uur.

Entree € 10,00

Aktie 3 halen 2 betalen (klik op AKTIE)

Organisatie:  www.zuidwester-storm.nl

 

Opnames van dit optreden staan nu online: hier en hier

 

OUD SPOOR

april-mei 2015

In de week voor dodenherdenking  (4 mei 2015)  werkt KLETS mee aan een heel bijzondere voorstelling  in Winschoten.  De muziektheater voorstelling OUD SPOOR wordt uitgevoerd door leerlingen , ouders en buurtbewoners van de scholengemeenschap Ubbo Emmius  te Winschoten. Klets zal hierbij voor de muzikale omlijsting zorgen. Het stuk is een bewerking van het boek “een goed jaar voor de rozen” van Ben Crom. Het verhaal vertelt de speurtocht van twee hedendaagse jongeren naar het verleden. Winschoten telde voor de oorlog een Joodse gemeenschap van 500 mensen die in de oorlog allemaal afgevoerd zijn naar de concentratiekampen. Slechts 40 keerden weer.

De data van de openbare voorstellingen zijn:  

donderdag 30-04-2015, 20.00 uur  

vrijdag 01-05-2015, 20.00 uur

maandag 04-05-2015, 21.00 (na de officiële herdenking).

Plaats :  Ubbo Emmius, Bovenburen 60 , 9675HH Winschoten

 

Voor meer informatie en bestellen van kaarten zie:  

www.oudspoor.nl of www.theaternadedam.nl

 

Klarinetten en Klezmer in Het Groene Hart van Zuidwolde

14 februari 2015

Op zaterdag 14 februari kunt U genieten van muziek door de klarinettisten van het Da Capo Klarinet Ensemble die in samenwerking met klezmergroep Klets een informeel concertje geven in de Brede School in Het Groene Hart van Zuidwolde. Op het programma staat volksmuziek uit verschillende landen met de nadruk op klezmermuziek. 

Het Da Capo Klarinet Ensemble is de doorstart van het vroegere Scala Clarinet Choir. In september 2012 vond de officiële doorstart plaats en verhuisde het ensemble van Hoogeveen naar Zuidwolde. Elke 2e dinsdag van de maand wordt er gerepeteerd in brede school Het Groene Hart. De 17 klarinettisten zijn afkomstig uit de driehoek Zuidwolde, Hoogeveen, Meppel en staan onder leiding van Ernst Groenenberg. Het repertoire bestaat uit licht klassieke muziek met een knipoog naar het lichtere genre.

De Klezmergroep Klets is geen onbekende in Zuidwolde en bestaat uit zes instrumentalisten en zanger Jan Nikkels. Klezmermuziek is afkomstig van de Joden uit Oost-Europa. Rondtrekkende muziekgroepjes speelden op bruiloften en partijen hun soms tragische, maar soms ook heel vrolijke en snelle, aan de zigeunermuziek verwante melodieën. De taal van de liederen is Yiddisch, maar wees gerust, de vertaling wordt erbij gegeven. 

Het concert begint om 19.30 uur en de toegangsprijs is € 4, en dat is inclusief een pauzedrankje. De ingang van de school ligt aan de parkeerplaats aan de Schoolbrink.

 

Theo

Wij van Klets zijn onze bassist kwijt.

Toen wij ruim 15 jaar geleden met deze groep begonnen, kwamen we na een paar repetities er al achter dat een bas onmisbaar is. We kenden Theo al van Woudklank en wisten dat hij zeker de klezmermuziek zou kunnen waarderen. We hadden gelijk. Theo groeide met ons mee en werd steeds meer de basis waarop wij dreven. We kwamen erachter dat dit soort muziek heel goed bij hem als persoon paste. Het melancholieke, de mineurtoonsoorten, het trage tempo waarmee veel nummers beginnen, maar vooral ook de versnelling halverwege en het uitbundige einde. Het was hem op het lijf geschreven net als zijn rol daarin: zelden op de voorgrond maar duidelijk aanwezig.


Zondag 7 september overleed Theo onverwacht op 67 jarige leeftijd.

We zijn onze bassist kwijt.

Maar wat veel erger is, we zijn Theo kwijt.

Schrijversfestival Smilde

6 juli 2014 

Op zondag 6 juli a.s. vindt er in Smilde een klein festival plaats met schrijvers en muzikanten. De doelstelling ervan is geld inzamelen voor een gedenksteen voor Jacob Israel de Haan, die 90 jaar geleden in (toen nog) Palestina werd doodgeschoten. De schrijver Jacob Israel de Haan werd namelijk in Smilde geboren als zoon van de Gazzen (voorzanger) van de toenmalige synagoge in Smilde. Hij is de broer van de eveneens bekende schrijfster Carry van Bruggen. J.I. de Haan werd bekend als dichter, maar ook vooral als schrijver van het boek 'Pijpelijntjes'.

KUNA-Festival Lheebroek

11 juli 2014

Op vrijdagavond 11 juli sluit Klets de 2e dag van het KUNA-festival af. Op het prachtige openluchtterrein van Taribush in Lheebroek. Het optreden is van 23.00 uur tot middernacht. Voor meer info over KUNA-festival : www.kuna.taribush.nl

 

 

Kar-Ga-Door Zuidwolde

12 juli 2014

Op zaterdag 12 juli speelt zich het historische voertuigenfestival Kar-Ga-Door af in Zuidwolde. Klets zal hier zijn muzikale bijdrage leveren al dan niet voor , in, op, achter of onder een historische kar !

Voor meer informatie www.kargadoorzuidwolde.nl

Circus Bär

15 september 2013

Unieke samenwerking tussen Jan Veenstra , circustheatergroep Easy en Klets.

Muziekvertelling over de opkomst en ondergang van Circus Bär in het Berlijn van de jaren 30.