2009: CD opname

Marius Klein maakt met Klets een eerste CD. Een pittige klus.  Spelen op een feestje blijkt heel wat anders dan spelen voor de eeuwigheid in de studio. Zeker als de accordeon  een rammeltje blijkt te bezitten en de slagwerker vanuit een aangrenzend vertrek moet spelen . Toch lukt het onder de geduldige en bemoedigende begeleiding van Marius alle nummers op te nemen.

 

2008: Synagoge Enschede

In Enschede spelen we in de prachtige feestzaal bij de synagoge.  Een indrukwekkend concert  voor een zaal vol joodse mensen, die de Jiddische taal soms nog  kennen  en de geschiedenis waarover wij vertellen en zingen soms echt hebben meegemaakt.

 

 

2007: Fiddler on the roof

In 2007 bestaat Klets 10 jaar en dit wordt gevierd met een prachtige uitvoering  van de  “Fiddler on the Roof”  in de kapschuur op Nolde. In samenwerking met  D’ Uitgaander en de Wemme.  Alles klopte op die bijzondere septemberavond :  de volle maan, de krijsende uil en de balkende ezel , de flessendans  en een  violist op het dak.

 

2002: Kerstmarkt Dedemsvaart

Spelen op de kerstmarkt in Dedemsvaart bij min 10* op een open wagen. Als het hittekanon aan was kon je de muziek niet horen door de herrie, als hij uit was kon je niet spelen door de bevriezende vingers.

 

2001: Klezmerdag

Klezmerdag met Viva la Musica en Kurk. Een hele dag zingen, dansen,  musiceren , koken, knutselen , schilderen rond een heuse jiddische bruiloft.