Klarinetten en Klezmer in Het Groene Hart van Zuidwolde

14 februari 2015

Op zaterdag 14 februari kunt U genieten van muziek door de klarinettisten van het Da Capo Klarinet Ensemble die in samenwerking met klezmergroep Klets een informeel concertje geven in de Brede School in Het Groene Hart van Zuidwolde. Op het programma staat volksmuziek uit verschillende landen met de nadruk op klezmermuziek. 

Het Da Capo Klarinet Ensemble is de doorstart van het vroegere Scala Clarinet Choir. In september 2012 vond de officiële doorstart plaats en verhuisde het ensemble van Hoogeveen naar Zuidwolde. Elke 2e dinsdag van de maand wordt er gerepeteerd in brede school Het Groene Hart. De 17 klarinettisten zijn afkomstig uit de driehoek Zuidwolde, Hoogeveen, Meppel en staan onder leiding van Ernst Groenenberg. Het repertoire bestaat uit licht klassieke muziek met een knipoog naar het lichtere genre.

De Klezmergroep Klets is geen onbekende in Zuidwolde en bestaat uit zes instrumentalisten en zanger Jan Nikkels. Klezmermuziek is afkomstig van de Joden uit Oost-Europa. Rondtrekkende muziekgroepjes speelden op bruiloften en partijen hun soms tragische, maar soms ook heel vrolijke en snelle, aan de zigeunermuziek verwante melodieën. De taal van de liederen is Yiddisch, maar wees gerust, de vertaling wordt erbij gegeven. 

Het concert begint om 19.30 uur en de toegangsprijs is € 4, en dat is inclusief een pauzedrankje. De ingang van de school ligt aan de parkeerplaats aan de Schoolbrink.